16 Mart 2014 Pazar

Yosun Maskesi


Bugün sizlere bir mucizeden bahsetmek istiyorum. Yosun maskesi.

Yosun maskesi, gözeneklerime kafayı taktığım dönemde tesadüfen bulduğum bir maske. Tarif ve maskenin etkilerinden bahsetmeden önce söylemek istediğim tek bir şey var; toz yosun kolay bulunan bir madde değil. En azından Konya'da. Ben gittiğim 10. aktarda buldum.
Kilogramı 500 tl. Biraz tuzlu görünse de ben 10 gramıyla  8 kez maske yaptım. Yani iki aylık kullanım için 5 tl. Gayet uygun.

1 çay kaşığı spirulina
Yarım çay kaşığı beyaz kil
5 - 6 damla aloe vera yağı
2 - 3 çay kaşığı su. -fakat musluk suyu olmamalı-


Karışımı yüzümüze uyguluyoruz. 15 - 20 dakika bekleyip soğuk suyla duruluyoruz.

Saçma tecrübelerime dayanarak uyarmak istediğim birkaç nokta var. Aloe vera yağını bol koyayım, cildim daha çok nemlensin gibi bir şey maalesef olmuyor. Yağı fazla koyduğunuz zaman maske sürülmüyor. Buna dikkat. Bir de maskeyi kesinlikle soyarak çıkarmaya çalışmayın. Geride bıraktığı tek şey kıpkırmızı bir yüz. Maske kuruduktan sonra soğuk suyla hafifçe ovalayarak çıkarmanız gerekiyor. Fakat çok leş bir maske. Kolay arınmıyor yüzden.
Ben altta kuru halini gördüğünüz makyaj süngerleri yardımıyla temizliyorum. Süngerle daha kolay arınıyor ciltten.



Ben maskeyi yapmadan önce yüzüme 10 dakika kadar buhar banyosu yapıyorum. Su ısıtıcısının kapağını açık bırakıp üzerine eğiliyorum. Söz konusu kettle olunca içine çeşitli yağ veya baharat koymuyorum tabii. Gözeneklerimin genişlemesi benim için yeterli. 10 dakikadan sonra yüzüme maskeyi uyguluyorum ve buhar banyosuna devam ediyorum.


Yüzünüze uyguladığınız maskelerin etkisinin artması için bu tarz buhar banyoları ya da maskeyi duştan sonra uygulamak en ideal yollardır.


Spirulinanın cilde etkisine gelecek olursak, ilk başta söylediğim gibi mucize. 

Siyah nokta ve sivilcelerden tamamen kurtulmanızda, gözeneklerin sıkılaşmasında, cildinizin temizlenip sıkılaşmasında %100 etkili bir maske. 

2 yorum:

  1. Benim cildim de yağlı- karma olduğu için bu ara sivilceler siyah noktalar yüzümde beni deli ediyor bu maskeyi en yakın zamanda deniyorum o zaman :) bir de beyaz kil nerelerde satılıyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün aktarlarda bulabilirsin canım çok ucuza :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...